EXTERNE VERTROUWENSPERSOON

Externe Vertrouwenspersoon Integriteit en Ongewenste Omgangsvormen


Op zoek naar een externe vertrouwenspersoon?

Ik bied een aantrekkelijk abonnement 'Externe Vertrouwenspersoon' en ondersteun u - indien gewenst - ook bij het ontwikkelen en communicatie van uw integriteitsbeleid en alles wat daarbij komt kijken. 

Ik heb meerjarige ervaring als vertrouwenspersoon en heb de opleiding Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit gevolgd. Tevens ben ik opgenomen in het register van de CRP en lid van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen. 

U kunt er van op aan dat u met mij ervaring, kwaliteit en betrouwbaarheid 'in huis haalt'. Bel mij gerust om nader kennis te maken en eens te sparren over de mogelijkheden.

Medewerkers die geconfronteerd worden met pesten op het werk, agressie, discriminatie of die het vermoeden hebben van fraude, diefstal of een andere misstand durven dit vaak niet met hun leidinggevende of HR te bespreken. Dan is het fijn wanneer zij contact op kunnen nemen met een externe vertrouwenspersoon.  

Integriteit: Vermoeden van een misstand
Hebt u tenminste 50 medewerkers in dienst? Dan verplicht de wet Huis voor Klokkenluiders u sinds 1 juli 2016 een meldregeling in te voeren. Het aanstellen van een externe vertrouwenspersoon binnen deze regeling heeft voor uw bedrijf een belangrijke toegevoegde waarde. Juist vanwege de onafhankelijke positie en expertise. Bij het vermoeden van een misstand kan uw medewerker hierover sparren met de Vertrouwenspersoon Integriteit (VPI). Het is uiteindelijk aan de medewerker zelf om het vermoeden al dan niet te melden. De vertrouwenspersoon helpt hierbij en brengt - samen met de medewerker - de melding in kaart.

Ongewenste Omgangsvormen
Pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie, en stalking kunnen in elke organisatie voorkomen. De gevolgen voor de medewerker, collega's en u als werkgever kunnen groot zijn. Er kan een onveilige werkplek ontstaan, het grijpt in in het privé-leven van de medewerker, het heeft invloed op zijn of haar functioneren en uiteindelijk leidt het mogelijk zelfs tot arbeidsongeschiktheid. In de Arbowet zijn ongewenste omgangsvormen opgenomen onder de psychosociale arbeidsbelasting. U bent als werkgever verplicht beleid te voeren dat er op is gericht deze vorm van arbeidsbelasting te voorkomen of beperken. Als maatregel kunt u een externe Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen (VPO) aanstellen. Soms wordt dit ook vanuit de CAO verplicht gesteld.


Share by: